Sungevity International

Impact op sociaal of milieuvlak
Onze combinatie van een software platform, laser-focused marketing, ongelimiteerde customer service en oprechte bezieling heeft slechts één doel: het ontketenen van een rooftop revolutie via razendsnelle opschaling van zonnestroom tot elk geschikt dak vol ligt met panelen. We vormen de voorhoede als het gaat om innovatie. Zo waren we de eerste in de markt die onze klanten op afstand een op maat gesneden aanbod deed, een snelle en goedkope methode. En het eerste bedrijf dat de ingeschatte opbrengst van panelen aan haar klanten garandeerde.

Ambitie en uitdagingen
De Schooldakrevolutie, waar Sungevity één van de initiatoren is geweest, streeft ernaar om de helft van alle scholen in ons land voor 2020 van zonnepanelen te voorzien. De Huurdakrevolutie, opgericht door Innax en Sungevity, streeft ernaar dat in 2023 10% van alle ruim 2 miljoen huurwoningen van wooncorportaties zonnestroom hebben. Of neem bijvoorbeeld de Schooldakrevolutie, waar Sungevity één van de initiatoren is geweest. Zij zijn bezig om een fonds van 100 miljoen op te richten, waarmee alle scholen in Nederland kunnen worden voorzien van zonnepanelen. De volgende uitdaging wordt om zonnestroom te gebruiken als opstap naar een veel bredere verduurzaming van onze klanten: van energiezuinige apparaten, elektrisch rijden en buurtbatterijen tot structurele gedragsverandering.

Bereikt
Ons bedrijf is in vijf jaar gegroeid van 4 naar 150 man met jaarlijks duizenden nieuwe klanten in vier landen. Dat de rest van de markt onze concepten keer op keer omarmt, juichen we niet alleen toe: we delen onze kennis ook met concurrenten. Samen kunnen we de markt voor zonnestroom sneller laten groeien. Bovendien is onze op innovatie gerichte bedrijfscultuur altijd een stap voor.