Physee

Impact op sociaal of milieuvlak
Met behulp van onze PowerWindows en SmartWindows kunnen glasfaçades nu bijdragen aan een duurzaam gebouw, zonder daarbij aan transparantie te verliezen. Enerzijds wekken de ramen elektriciteit op, en anderzijds kunnen ze data van buitenaf gebruiken om een gebouw energie efficiënter te maken. We realiseren hiermee een energiebesparing voor gebouwen van 15% op jaarbasis, en creëren hiermee transparante, open en comfortabele werk- en leefomgevingen. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 40% van ons totale energieverbruik wereldwijd. Door onze ramen op grote schaal toe te passen, kunnen we een potentiële energiebesparing van 6% realiseren.

Ambitie en uitdagingen
Bij Physee willen we gebouwen transformeren naar functionele ecosystemen die bijdragen aan duurzame steden, een comfortabele woon- en werkomgeving die energie opwekt, in plaats van energie gebruikt. In de toekomst geloven we dat onze technologie al het transparante materiaal energie-opwekkend kan maken. De uitdaging is de conventionele bouwsector te overtuigen van het belang en de potentie van duurzame gebouwen, en om onze producten volledig in de bestaande productie van glas te integreren, zodat we op grote schaal kunnen produceren.

Bereikt
In verschillende projecten zijn onze producten al geplaatst en dragen ze bij aan de duurzaamheid. De nieuwe BOLD woontoren in Amsterdam Overhoeks zal 1850 vierkante meter aan PowerWindows bevatten en in het nieuwe hoofdkantoor van de Goede Doelen Loterij zijn onze ramen al geplaatst. Daarnaast zijn onze technologieën op meerdere locaties in Nederland bij particulieren geïnstalleerd. Als spin-off van de TU Delft, heeft Physee toegang tot Europa’s beste onderzoekers en labfaciliteiten. Daarnaast heeft Physee twee patenten in eigendom.