Help Owlin winnen

Het stemmen is gesloten

Owlin

Wat is het?
Owlin biedt duizenden risicomanagers de mogelijkheid om hun gehele investeringsportefeuille te monitoren in near real-time. Met behulp van de nieuwste NLP- en AI-technologieën scant, analyseert en clustert Owlin’s platform meer dan 3 miljoen webbronnen in meer dan 11 talen. Met behulp van intuïtieve visualisaties en UX krijgen gebruikers een uitgebreid overzicht van de laatste nieuwsgebeurtenissen die hun investeringsportefeuille beïnvloeden en worden zij geattendeerd op belangrijke gebeurtenissen die een (krediet) risico zouden kunnen vormen, waaronder opkomende faillissementen, rechtszaken of slechte pers.

Waarom is het uniek?
Wat Owlin’s technologie uniek maakt, is dat het een breed scala aan bronnen bestrijkt en dat kan combineren met een complexe analyse-laag die het mogelijk maakt om zeer specifieke gebeurtenissen (bijv. faillissementen, ESG, wettelijke of reputatierisico’s) te monitoren in grote investeringsportefeuilles, variërend van Fortune 500 tot kleine MKB-bedrijven. Met behulp van ‘Explainable AI’ is Owlin’s technologie volledig transparant en controleerbaar, zoals vereist door (toenemende) wettelijke regelgeving. Via de intuïtieve UX kunnen gebruikers zich focussen op de meest relevante artikelen.

Wat zijn de belangrijkste resultaten?
Owlin’s technologie wordt actief gebruikt door meerdere financiële instellingen, waaronder Adyen, PGGM, Prologis, NNIP, ING Bank, KPMG, Deutsche Bank en Fitch Ratings. Zij gebruiken Owlin voor het signaleren van risico’s en kansen: via het dashboard werd een klant geattendeerd op een aanbestedingstraject in China ter waarde van miljoenen euro’s. Bij andere klanten is Owlin onderdeel geworden van het gecontroleerde en door de toezichthouder gereguleerde Risk Control Framework. Hierdoor is de (volledig controleerbare) technologie een kritiek component geworden bij hun risicomanagement.